Urvalet till Nannylund 2018 är nu färdigställt!

Urvalet av Nannylundstipendiater är nu färdigt för 2018, och de antagna har meddelats via mail. I de fall då vi inte har kunnat maila, har vi skickat besked via posten. Vi har glädjen att konstatera att vi haft rekordmånga sökanden i år! För såväl Nannylundsvistelseveckorna som för Nannylundsveckan har förstagångssökande haft företräde samt de kvinnor som uppfyller stipendiets stadgar. I allra största utsträckning (ca 98%) av fallen så har den sökande beviljats den vecka hon valt i första hand – detta i hopp om att ni stipendiater ska ha möjligheten att tacka ja!

För dig som antagits behöver vi senast den 18 maj 2018 ha en bekräftelse via mail till de om att du tackar ja eller nej till din plats. Du svarar enkelt till den mailadress från vilken antagningsbeskedet skickats ut.

Efter detta datum går förfrågan vidare till reserver: uteblivet svar debiteras 500 kr.

För att förenkla svarshandläggning, vänligen utforma ditt svarsmail på följande vis:

Ämnesrad: Ja/nej v. 29 Förnamn Efternamn  (T.ex. ”JA v. 29 Petronella Bremer”)

Eventuella reserver meddelas endast om avhopp sker och en plats blir ledig: förbundet hör då av sig till er. De som står på reservlistan, eller som ej antagits, mottar alltså inte ett mail om detta. I detta skede har medlemmar i Fredrika Bremer Förbundet företräde. Om du ej har beviljats vistelse är du välkommen att söka igen följande år!

OBS:

 • Ofullständiga ansökningar behandlas ej
 • Sent inkomna ansökningar behandlas ej
 • Ansökningar som saknar personbevis behandlas ej
 • Ansökningar via telefon eller mail behandlas ej – det måste inkomma en pappersansökan med personbevis till kansliet
 • Svar om antagning ges ej via telefon – de som är antagna meddelas via mail
 • Vi har tyvärr ej möjlighet att uppdatera eller registrera de önskemål (såsom veckoval) som inkommer i efterhand via mail eller telefon

Nannylundsvistelse: 1 juli-8 juli, 8 juli-15 juli, 15 juli-22 juli, 22 juli-29 juli 2018
Nannylundsveckan: 29 juli-5 augusti 2018

Eva Maria Törneboms stiftelse erbjuder – enligt donatorns önskemål – genom Fredrika Bremer Förbundet ensamstående bildade kvinnor, själva eller med sina döttrar (alla åldrar) och söner (under 13 år) till en veckas vistelse i Nannylund på Apelrydsskolan i Båstad tillsammans med andra kvinnor.

Bilden är från Apelrydsseminariet som också anordnas på Apelrydsskolan i Båstad

Nannylundsvistelsen:
Vecka 27-30 kan ensamstående bildade kvinnor, tillsammans med eventuella barn, söka till Nannylundsvistelsen på Apelrydsskolan i Båstad. Fredrikafrukosten med en föreläsning jämställdhet hålls på tisdagar och utgör under dessa veckor det enda gemensamma och obligatoriska tillfället.

Nannylundsveckan:
Under Nannylundsveckan v. 31 ligger fokus på inspirerande aktiviteter och samvaro mellan de kvinnor som deltar – denna vecka är därför endast för vuxna deltagare! Varje dag bjuder på nya programpunkter, där bland annat kurser om matlagning, konst, hälsa och jämställdhet hålls. Samtliga gäster bjuds på frukost och middag varje dag – ett fint tillfälle att lära känna de andra gästerna.

Ansökningsprocess för stipendiater:

 • Ansökan skall göras på särskild blankett som kan skrivas ut från hemsidan under ansökningstiden 15 januari – 15 mars 2018.
 • Ansökan ska vara oss tillhanda per post senast 15 mars 2018.
 • Ansökningar till vistelse på Nannylund tas enbart emot under ansökningstiden. Ansökningar som skickas under övrig tid behandlas ej.
 • Vänligen observera även att ansökningsblanketten endast finns att ladda ned på vår hemsida.
 • Vi har dessvärre inte möjlighet att skicka ut ansökningsblanketter via post.
 • Bifoga aktuellt personbevis från Skatteverket (Utdrag om folkbokföringsuppgifter) som styrker civilstånd eftersom ansökan endast är öppen för ensamstående. Inga andra intyg behövs. Kom ihåg att leveransen av skattebeviset hem till dig kan dröja några dagar!

Besked om beviljad vistelse eller avslag ges skriftligen per e-post senast den 15 maj 2018. Avbokning görs via mejl eller telefon senast den 9 juni 2018. Utebliven ankomst utan giltig avbokning debiteras med 500 kr.

Varje sommar beviljas ett hundratal sökande vistelse på Nannylund och antalet sökanden varierar men uppgår oftast till det dubbla.

Vid frågor kontakta, stiftelser@fredrikabremer.se alternativt 0733-22 62 65

Varmt välkommen med din ansökan!
Skriv ut formulär: Nannylundsvistelse
Skriv ut formulär: Nannylundsveckan

Läs om det ursprungliga Nannylund utanför Sala
Läs mer om Apelrydsskolan