Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Prisutdelning Birgitta Wistrands pris

12 januari, 2017 @ 16:00 - 18:00

Gratis

Sari Brody, Global Gender and Diversity Manager hos IKEA Gruppen får Birgitta Wistrands pris för jämställt mentor- och ledarskap. Få känner till hur långt IKEA Gruppen, med sina drygt 130 00 medarbetare i 29 länder, har nått med sitt jämställdhetsarbete. Idag är 48 procent av alla chefer kvinnor, koncernledningen har 40 procent kvinnor. Det bygger på visionen om att jämställdhet är en mänsklig rättighet och att alla anställda har rätt till utveckling.Att nå jämställdhet har krävt insatser av alla ledare men det är Sari Brody, Global Manager for Gender and Diversity, som representerar de samlade insatserna. Hon är stationerad i San Diego, USA och kommer till Stockholm för att ta emot priset och dela med sig av sina erfarenheter hur hon förändrat attityder och motstånd.

Under seminariet deltar även:

Helen Duphorn, med erfarenhet från många linjeledande befattningar samt IKEA Gruppens koncernledning, presenterar tankarna bakom strategin och betydelsen av att både män och kvinnor tar ansvar i förändringsprocessen.

Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet och en av initiativtagarna till priset inleder på temat ”En ledare är mer än tio chefer”.

Charlotte Holgersson, docent på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan vet mer än de flesta om mansdominansen på ledande positioner och vad som händer med jämställdheten på näringslivets topp.

Vi bjuder på sprudlande vin med härligt tilltugg efter seminariet
Anmälan: Senast den 10 jan till kansli@fredrikabremer.se

Varmt välkommen!

 

 

Prisutdelning Birgitta Wistrands pris

Detaljer

Datum:
12 januari, 2017
Tid:
16:00 - 18:00
Pris:
Gratis

Plats

Konstakademien
Jakobsgatan 27 C
Stockholm, 11152 Sverige
+ Google Map