Om kretsen

till hemsMan söker sig till Fredrika Bremer Förbundet för att man har ett intresse för jämställdhetsfrågor. I kretsen delar man det gemensamma intresset och det ger en gemenskap. Vi ser att Fredrika Bremer Förbundet fortfarande har en viktig uppgift som granskare i viktiga samhällsfrågor. Det kan gälla jämställdhetsfrågor t.ex. i massmedia, samhällsplanering och familjepolitik.

Vi tycker det är viktigt att vi har trevligt när vi är tillsammans och att arbeta för jämställdhet ger oss stimulans. Vi anordnar kulturella evenemang och bjuder in intressanta föreläsare. Genom att tillsammans lära oss mera om hur kvinnor haft det förr och hur kvinnans situation är idag ökar vi vår kunskap i jämställdhetsfrågor. Av det skälet har vi också en studiecirkel, där vi för närvarande läser Ulrika Knutsons bok om Fogelstagruppen.

Kretsen har funnits i 110 år och är en av de äldsta i landet. Kretsen har firat detta genom att bjuda in Barbro Hedvall som föreläsare och genom att anordna en guidad tur för medlemmarna för att bese skulpturer i Linköpings innerstad och avsluta med lunch.

FBF Linköpingskretsen
Styrelsen

Följ oss på Facebook!

VERKSAMHET 2018

25 juli kl 14-16
Vi träffas på Malmslätts Hembygdsförening, lite utanför Linköping.
Vi får lyssna till Mats Larsson som berättar om  Jägare i Malmslätt för 9000 år sedan. Därefter får vi njuta av god fika med hembakat bröd.

11 aug. kl 14
Samlas vi utanför Domkyrkan i Linköping för att följa med på guideklubbens berättelse om Daram Kvinnokamp – lokala rösträttskämpar. Kostnad 100 kr.

17 aug. kl 09
Åker vi till Hultet utanför Tranås för en rundvandring bland gamla, fina byggnader. Guidning av vår egen Inga Fingal. För gemensamma resor och vägbeskrivning kontakta Inga på mobil nr 070-585 11 17.

Kontaktperson

Margaretha Aronsson, margaretha.aronson@hotmail.se, telefon: 013: 15 44 47, mobil: 0709-14 95 72