Som medlem i Fredrika Bremer Förbundet får du tidningen direkt hem i din brevlåda först av alla, BLI MEDLEM HÄR !
Vill du köpa ett ex utan att bli medlem? Styckpriset för Hertha är 50kr exkl porto. För beställning, maila oss på kansli@fredrikabremer.se

Just nu har vi möjlighet att sälja följande nummer:

 

Hertha hösten 2016

 omslag

Nu är höstens nummer av Hertha äntligen här, temat för detta nummer är framtid! I det nya numret intervjuas bland andra Drude Dahlerup, professor i Statsvetenskap vid Stockholms Universitet, om den feministiska rörelsens utveckling och framtid. Är vi månntro mitt i en fjärde våg? Fanna Ndow Norrby, författare och redaktör för boken Svart Kvinna, medverkar i numret och skriver om rasism och hennes feministiska kamp emot det. Även ikonen Glora Steinem och FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson intervjuas i numret.

 

 

Hertha våren 2016

omslag-hertha-varen-2016

 

Vårens nummer av Hertha är här och temat för denna gång är maskulinitet. I detta nummer har vi tittat närmare på maskuliniteten, normer som formar män och mäns roll och arbetet för jämställdhet. Bland annat intervjuas Hannes Meidal diskuteras Strindbergs tid och hur kvinnosaken utmanar och fortsätter utmana bilden av vad en man är. Numret bjuder också på en intervju med Jackson Katz en amerikan om hans mission att adressera män och pojkar i arbetet för jämställdhet. Du kan även läsa mer om rösträttskampen, feministisk stadsplanering i Husby samt om jämställdhet och ensamkommande flyktingungdomar.

 

Hertha hösten 2015

image-0001liten

Nu är höstens nummer av Hertha äntligen här, den här gången är temat kärlek och jämställdhet!  Hertha bjuder bland annat på intressant läsning om intersektionalitet, feministisk fredskamp och äktenskapets oromantiska historia. Dessutom får vi möta aktivisten och fredskämpen Cora Weiss under FN-konferensen i New York om kvinnors rättigheter. Tidningen är full av kärleksfull och spännande läsning, missa inte! Det fina omslaget är skapat av Sara Teleman och föreställer Olympe de Gouges, Mary Wollenstonecraft och Harriet Taylor Mill, tre feminister som alla var före sin tid.

Trevlig läsning!

 

Hertha våren 2015

hertha hemsida

Handling och jämställdhet är temat och Hertha bjuder på aktivism, politik, kultur och global utblick. Brudkidnappningar i Georgien, grooming och andra sexuella övergrepp på nätet, ojämställda pensioner i Sverige och stereotypa idéer om hur kvinnor och män förväntas vara genom reklam, medier och i samhället. Det fina omslaget är en tolkning av Fredrika Bremer idag och är tecknat av Elin Lucassi.

Ett axplock ur innehållet:

– intervju med jämställdhetsministern Åsa Regnér

– utdrag ur Yvonne Hirdmans helt färska självbiografi

– intervju med Ida Östensson från Make Equal (tidigare Crossing Boarders) om motstånd och drivkraft

– seriestrip om Bra pension med Bianca Kronlöf

Här kan du läsa om vad DN:s Maria Schottenius skrev om Hertha våren 2015 

Hertha 2014

hertha till hemsida 2

Det krävs mod! Att förändra, att stå emot de krafter som vill tysta, att fortsätta kämpa och att tänka nytt kräver mod. I nya numret av Hertha skriver Parvin Ardalan om att att demonstrera fredligt och mötas av statens våld. Fredrik Wass frågar sig hur kvinnor som kallas rabiata manshatare när de jobbar för jämställdhet orkar ställa sig upp igen och igen. Gertrud Åström skriver om modiga reformer och Barbro Hedvall om modiga politiker. Vi laddar också inför valen 2014 med att fråga politikerna vad de vill göra åt löneskillnaderna och det ojämställda uttaget av föräldraledighet. Och vi kikar närmare på synen på jämställdhet inom högerextremistiska och populistiska partier i Europa. Självklart blir det kultur också. Poesi av Athena Farrokhzad, bloggtips från genusfolket, två sidor boktips och tjuvläsning av Anneli Jordahls kommande bok Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona. Och missa inte reportaget ”Vårt vatten har gått” – om hur det jämställda föräldraskapet börjar redan på BB.

Hertha gjordes år 2014 av Anna Dahlqvist, chefredaktör, Helena Lunding Hultqvist, AD, Louise Lindfors, Thea Nyberg, Torbjörn Messing och Wendela Zetterberg.