Vill du köpa ett ex utan att bli medlem? Styckpriset för Hertha är 50kr exkl porto.
För beställning maila oss på
kansli@fredrikabremer.se

Just nu har vi möjlighet att sälja följande nummer av Hertha

 

Hertha våren 2017

Det fantastiska vårnumret av Hertha tar sig an temat hår! Maktens frisyrer, växande håraktivism, skägghistoria och afrohår är några av de ämnen som tar plats. Håret har onekligen haft en central roll i jämställdhetskampen och alla val angående hår på kroppen verkar ha symbolisk betydelse samtidigt som det finns strikta hårnormer i vissa forum. I det här numret får fler perspektiv rum och läsningen är skarp och humoristisk!

Den helt underbara illustrationen om pryder omslaget är gjort av Jennie Ekström.

 

 

Hertha hösten 2016

 omslagTemat för höstnumret 2016 är framtid! I numret intervjuas bland andra Drude Dahlerup, professor i Statsvetenskap vid Stockholms Universitet, om den feministiska rörelsens utveckling och framtid. Är vi månntro mitt i en fjärde våg? Fanna Ndow Norrby, författare och redaktör för boken Svart Kvinna, medverkar i numret och skriver om rasism och hennes feministiska kamp emot det. Även ikonen Glora Steinem och FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson intervjuas i numret. Omslaget är illustrerat av Lotte Kölare.

 

 

 

Hertha våren 2016

omslag-hertha-varen-2016

Vårnumret av Hertha 2016 är temat maskulinitet. I detta nummer har vi tittat närmare på maskuliniteten, normer som formar män och mäns roll och arbetet för jämställdhet. Bland annat intervjuas Hannes Meidal, numret bjuder också på en intervju med Jackson Katz om hans mission att adressera män och pojkar i arbetet för jämställdhet. Du kan även läsa om rösträttskampen, feministisk stadsplanering i Husby samt om jämställdhet och ensamkommande flyktingungdomar.

Det färgstarka omslaget är illustrerat av Per Gustavsson.

 

Hertha hösten 2015

image-0001liten

Höstnumret av Hertha 2015 har temat kärlek och jämställdhet! Omslaget är gjort av Sara Teleman och insidan bjuder bland annat på intressant läsning om intersektionalitet, feministisk fredskamp och äktenskapets oromantiska historia. Vi får möta aktivisten och fredskämpen Cora Weiss under FN-konferensen i New York om kvinnors rättigheter. Det fina omslaget är skapat av Sara Teleman och föreställer Olympe de Gouges, Mary Wollenstonecraft och Harriet Taylor Mill, tre feminister som alla var före sin tid.

 

 

Hertha våren 2015

hertha hemsidaHandling och jämställdhet är temat och för Hertha våren 2015. Numret bjuder på aktivism, politik, kultur och global utblick. Brudkidnappningar i Georgien, grooming, ojämställda pensioner och stereotypa idéer om hur kvinnor och män förväntas vara genom reklam, medier och i samhället. Det fina omslaget är en tolkning av Fredrika Bremer idag och är tecknat av Elin Lucassi.

Andra profiler ur numret är jämställdhetsministern Åsa Regnér, Yvonne Hirdman, Ida Östensson från Make Equal och Bianca Kronlöf.

Här kan du läsa om vad DN:s Maria Schottenius skrev om Hertha våren 2015

 

Hertha 2014
hertha till hemsida 2

Det krävs mod! Att förändra, att stå emot de krafter som vill tysta, att fortsätta kämpa och att tänka nytt kräver mod. I vårnumret av Hertha 2014 skriver Parvin Ardalan om att att demonstrera fredligt och mötas av statens våld. Fredrik Wass frågar sig hur kvinnor som kallas rabiata manshatare när de jobbar för jämställdhet orkar ställa sig upp igen och igen. Gertrud Åström skriver om modiga reformer och Barbro Hedvall om modiga politiker. Missa inte reportaget ”Vårt vatten har gått” – om hur det jämställda föräldraskapet börjar redan på BB.