Den 5-6 maj anordnades Fredrika Bremer Förbundets årsmöte i Avesta. Årsmöteshelgen inleddes under fredagskvällen med middag på Korskrogens bygdegård. Karin Perers, ordförande Mellanskog, höll föredrag om skogsbruk och berättade bland annat att skogsindustrin är främsta bransch bland kvinnor som äger och driver företag i Sverige. Kvällen avslutades med musikunderhållning av trion Bas, Fiol och Flöjt och Per ”Lill-Elvis” Holmberg.

På lördagsmorgonen inleddes förhandlingarna i Avesta församlingsgård. Det beslutades bland annat att ett kretsordförandemöte ska anordnas i september och Anita Lilja-Stenholm valdes till Årets Fredrika för sitt långa och trogna engagemang i förbundet.

Likt föregående mandatperiod utgörs styrelsen efter årsmötet av ordförande Louise Lindfors, vice ordförande Per-Henrik Magnusson, styrelseledamöter Torbjörn Messing, Margareta Nord, Lars Jalmert, Christina Knight, Ann-Sofie Malmgren och Agneta Söderlund, samt suppleanter Caroline Carneros och Johan Eliasson. Karin Milles valdes in som ny styrelseledamot i förbundsstyrelsen. Karin är docent i svenska och tjänstgör som lektor vid Södertörns högskola sedan 2008.

Stort tack till alla som medverkade vid förbundsårsmötet och framförallt till Avestakretsen för ett fantastiskt arrangemang!

Karin Milles valdes in i förbundsstyrelsen under årsmötet i Avesta

Förbundsårsmöte i Avesta