FBF deltar vid CSW62, Commission on the status of women, FN:s kvinnokommission.

På CSW möts varje år makthavare och organisationer från hela världen för att diskutera och samarbeta för jämställdhet och kvinnors rättigheter globalt. Varje år samlas FN:s medlemsländer i New York för att sätta globala mål och formulera åtgärder för att främja jämställdheten i världen. Parallellt med kommissionsmötet pågår seminarier, utställningar, debatter och mottagningar. Varje år behandlas två teman, ett huvudtema och ett uppföljningstema. Temat för årets CSW är utmaningar och möjligheter i att uppnå jämställdhet och egenmakt hos landsbygdens kvinnor och flickor. Uppföljningstemat är kvinnor och media.

Vi kommer bland annat vara med och arrangera seminarier och samtal tillsammans med Sveriges Kvinnolobby och med vår internationella samarbetsorganisation International Alliance of Women. Följ oss i våra sociala medier för löpande uppdateringar från CSW! #CSW62 #CSW2018

Läs mer om CSW här.

Läs Sveriges Kvinnolobbys written statement här.

Läs International Alliance of Women’s written statement här.

FBF deltar vid CSW62!