Brinner du för jämställdhetsfrågor och feminism? Gillar du att föreläsa? Då är detta uppdrag perfekt för dig!

Fredrika Bremer-förbundet driver föreläsningsprojektet ”Jämställdhetshistoria” och söker nu volontärer som vill åka runt i gymnasieskolor och föreläsa om jämställdhet.

”Jämställdhetshistoria” är en interaktiv föreläsning med fokus på de viktigaste jämställdhetsreformerna i svensk historia. Syftet med föreläsningen är att lyfta historiskt förankrade händelser med förhoppning att väcka tankar om vad det innebär att vara en demokratisk medborgare i vårt samhälle idag. Vårt mål är även att ungdomar ska få en bättre förståelse för de reformer och lagar som ligger bakom de förutsättningar vi idag kanske tar för givna.

Föreläsningen är beräknad att ta ca 75 minuter och behandlar allt från rösträttsrörelsen till samtyckeslagen. Föreläsningen riktar sig främst till gymnasieelever.

Föreläsningarna är tänkta att genomföras under hösten och våren 2018/2019 och förhoppningsvis även under en längre tid framöver. Vi ser gärna att du som volontär har möjlighet att föreläsa under skoltid, måndag – fredag, mellan kl. 8 och 16.

Som volontär får du tillgång till materialet som består av ett övergripande manus och en powerpoint presentation. Vi ordnar även volontärgruppsmöten några gånger i månaden på förbundets kansli i Stockholm där vi tillsammans går igenom materialet och förbereder inför föreläsningar. Dessa möten verkar även som introduktion för uppdraget.

Vi ser gärna att du som volontär brinner för jämställdhetsfrågor och känner dig bekväm med att prata inför publik, ett stort plus är såklart om du har tidigare erfarenhet som föreläsare av något slag, men det är inte ett krav. Vi hoppas att du som volontär kan föreläsa minst en gång per termin

Föreläsningarna sker i dagsläget enbart på svenska och på gymansieskolor i Stockholmsområdet, om du är intresserad av att föreläsa någon annanstans i Sverige är det såklart väldigt välkommet!

Låter detta intressant? Hör av dig till forelasning@fredrikabremer.se och bli en del av vår gemenskap!

Bli jämställdhetsambassadör på FBF!