Hertha är världens äldsta feministiska tidskrift och har anor ända tillbaka till 1859 då den gick under namnet ”Tidskrift för hemmet”. Namnet Hertha som antogs år 1914 och härstammar från Fredrika Bremers utmanande roman med samma namn. Tidningen har sedan start publicerat artiklar inom aktuella sociala, kulturella, ekonomiska och etiska frågor samt artiklar med tydligt fokus på jämställdhet och feminism. Tidskriften har alltså funnits i över 150 år och ges sedan 2015 ut två gånger om året.

Fredrika Bremer-förbundets medlemmar får Hertha direkt hem i brevlådan. En recensent utnämnde Hertha till feminismens fackföreningstidning. Fredrika Bremer-förbundet vill att Hertha skall vara en tidning som fångar och följer upp aktiviteter, dagsaktuella frågor och händelser med ett tydligt fokus på jämställdhetsfrågor.

Sedan våren 2019 är Lisa Stevik redaktör för Hertha.

Vill du tipsa redaktionen om något inför nästa nummer av Hertha? Eller vill du vara med och arbeta med världens äldsta feministiska tidning? Hör av dig till oss! kansli@fredrikabremer.se