“Var tredje yrkesverksam kvinna har upplevt en kränkande jargong om mens i sitt arbetsliv”

Det var nog en och annan som höjde på ögonbrynen när vi i IF Metall, det manligt dominerade fackförbundet för Sveriges industriarbetare, valde att lyfta mensfrågan. Men för oss var det självklart. En undersökning bland medlemmarna visar nämligen att mens är en viktig arbetsmiljöfråga.

Mer än varannan menstruerande kvinna har någon gång de senaste två åren gått till jobbet trots att hon borde vara sjukskriven på grund av mens.

Mer än var tionde menstruerande kvinna uppger att hon inte har möjlighet att gå ifrån sitt arbete för att byta mensskydd.

Var tredje yrkesverksam kvinna som menstruerar har upplevt en kränkande jargong om mens i sitt arbetsliv.

Dessa siffror visar att vi måste bryta tystnaden och öka kunskapen om mens i industrin. Ingen ska behöva stanna hemma från jobbet i onödan, för att det inte finns möjlighet att byta mensskydd på arbetsplatsen. Och ingen som faktiskt behöver stanna hemma från jobbet, på grund av menssmärtor eller andra symptom, ska behöva känna dåligt samvete inför chefen eller arbetskamraterna.

Sist men inte minst ska inga industriarbetare behöva drabbas av fördomar och diskriminering på arbetsplatsen. Nedsättande kommentarer som ”Har du mens, eller!” är aldrig okej. Inom industrin, särskilt efter #metoo, pågår ett arbete för att få slut på sexistiska kränkningar och attityder. Hit hör naturligtvis mensfrågan.

Förtroendevalda och medlemmar runt om i landet tvekade inte, utan gick rakt in i förhandlingar med arbetsgivarna. På Emballator Lagan Plast i Vittsjö har de anställda lyckats driva igenom fri tillgång till mensskydd på arbetsplatsen, bara för att nämna ett exempel.

På skyddsronder, där skyddsombud och arbetsgivarrepresentanter kontrollerar arbetsmiljön, har mensfrågan en självklar plats. Finns det möjlighet att gå på toaletten och att tvätta händerna, för att byta mensskydd? Har vi vilorum om man behöver lägga sig ner en stund om man har ont?

Att industrin är en mansdominerad bransch innebär inte att vi kan strunta i arbetsmiljön för de som har mens, tvärtom. Om industrin ska kunna attrahera den alla bästa kompetensen måste vi skapa arbetsplatser där alla välkomnas och respekteras. Det mår varenda industriarbetare, oavsett kön, bra av.

Därför gäller det att tänka normkritiskt, precis som Volvosvetsaren Inga Vintervärn gör. ”Det är ingen som kräver att de anställda ska ta med sig toapapper. Då borde också mensskydd finnas på plats”, säger hon till Nerikes Allehanda. Det gör mig stolt.

Marie Nilsson är förbundsordförande IF Metall

 

Maria Nilsson
IF Metall Extra Kongress 2020. Foto Daniel Roos

Denna artikel är ett utdrag ur HERTHA 2021 – världens äldsta feministiska tidning och medlemstidning för Fredrika Bremer-förbundet. Vill du köpa hela tidningen går det att beställa ditt alldeles egna ex för 90 kronor (ink porto) eller varför inte köpa två och bjuda en älskad feminist på lite helgläsning?

Detta görs enklast via ett mail till kansli@fredrikabremer.se där du uppger adressen dit du vill att tidningen/tidningarna ska skickas. Betalning sker sedan via Swish eller BG.

För att även säkra kommande nummer av HERTHA är bästa tipset att bli medlem i Fredrika Bremer-förbundet. För studenter och familjemedlemmar till befintliga medlemmar,  är priset nedsatt!  

Bli medlem här