bra pension logaFredrika Bremer-förbundet driver projektet Bra Pension!

Utmaningarna är många, det nya pensionssystemet innebär fler fallgropar för tjejer då prognosen kan försämras av parametrar som deltidsarbete, lägre lön och fler föräldradagar. Men det finns mycket man kan göra och det handlar om att ha rätt kunskap. Och det vill Fredrika Bremer erbjuda!

Fredrika Bremer-förbundet lanserade under 2013 en verktygslåda för mer jämställda pensioner. Vi har introducerat ett webbtest med filmer av Bianca Kronlöf som ska hjälpa kvinnor att ta makten över sin egen pension och erbjuda tre enkla tips på hur man får bättre koll och större kontroll över hur pensionen kommer att bli! Se Bianca Kronlöfs film ”Bra Pension! med Fredrika Bremer” nedan.

 

Våga och Vinn – tips för en BRA pension

Bra tips och råd på vägen finns samlade i vår folder Våga och Vinn- tips för en Bra Pension. Förhoppningsvis är det många år som ska finansieras efter att du slutat jobba. Därför gäller det att själv försöka styra pensionsprognosen i rätt riktning, eller i alla fall planera inför att kunna göra det. Det gäller helt enkelt att våga tänka på pensionen. Men först måste man bli medveten om vilka val som finns att göra, och vilka faktorer man själv kan påverka, som faktiskt kan maxa pensionen i slutändan.

Kampanjen lanserades vid eventet i Stockholm den 9 april med temat Våga & vinn – högre pension! med tanken att inspirera och ingjuta mod i alla vi som tittar tveksamt i det orangea kuvertet.