Varje år utses en medlem till Årets Fredrika som en hyllning och ett uppmärksammande av särskilt förtjänstfulla insatser inom förbundet under lång tid i allmänhet och under året som gått i synnerhet. Nominering och val sker på årsmötet och firande sker i arrangemang av kansliet på ett för pristagaren roligt och trevligt sätt!

Årets Fredrika har tidigare år tillägnats

 

2017 Under årsmötet utsågs Anita Lilja-Stenholm till Årets Fredrika. Anita har varit medlem i Fredrika Bremer Förbundet i 35 år, suttit i förbundsstyrelsen under fyra olika ordförandes ledning och sitter numera i Fistulastiftelsens styrelse. Det är medlemmar som Anita som lyfter förbundet till nya höjder, och hon är ett självklart val för priset för Årets Fredrika 2017!

 

 

2016 Efter att ha lämnat sitt styrelseuppdrag som kassaförvaltare i förbundsstyrelsen, efter flera år av trogen tjänst, premierades Christina Lundman-Lagerstedt med priset som Årets Fredrika. Förbundet är väldigt tacksam för den kunskapen och energin som Christina har bidragit med till verksamheten och det fanns inga tvivel bland deltagarna vid årets årsmöte att hon gjort sig förtjänt av att kunna titulera sig som Årets Fredrika 2016.

 

 

2015 Karin Wikström tilldelades priset för sin förtjänstfulla insats som styrelseledamot av förbundsstyrelsen och som ordförande i Landskrona kretsen i flera år. Även för sitt engagemang i arbetet med Nannylundsverksamheten och den glada värme som hon spridit under alla år. Karin nominerades av Margareta Nord i Avesta kretsen.

 

 

Wendela Setterberg2014 Wendela Zetterberg för hennes mångåriga engagemang i Fredrika Bremer Förbundet och hennes mycket uppskattade insats som kanslichef. Wendela Zetterbergs förmåga att göra det där lilla extra, se till att omtanke om detaljer och personer alltid löper som en röd tråd genom arbetet och hennes begåvning för att skapa förtroliga relationer med fredrikor i hela vårt avlånga land gjorde valet av Årets Fredrika till en självklarhet!

 

 

Birgitta Wistrand2013 Birgitta Wistrand för trogen FBF i snart ett halvt sekel och lett förbundet i elva år, i två omgångar. Denna senaste omgång har vi fått se förbundet omvandlat till den tankesmedja och idéhem som hon länge önskat genom en mängd olika seminarier, tidskriften Hertha i pappersform och debattinlägg i media. Hon har förmågan att läsa av samtiden, organisera, samla rätt medarbetare och, framförallt, hon är en stor igångsättare.  – Det är viktigt att få göra stora saker! Det gäller att våga se hur det ser ut, säger Birgitta.

 

Ingela bylund2012 Ingrid Bylund som under tio års tid varit ansvarig för Eva Maria Törneboms stiftelses verksamhet Nannylund på stiftelsen Apelrydsskolan i Båstad. Det som sker stort sker ofta i det tysta. Ingrid är en kvinna med diplomati, empati och kunskap som arbetar för jämställdhet och kvinnors bästa. Med vänlighet, tålamod och en stark vilja har hon under tio års tid varit ansvarig för Eva Maria Törneboms stiftelses verksamhet Nannylund på stiftelsen Apelrydsskolan i Båstad. Tack vare Ingrid har en mängd kvinnor och barn fått en meningsfylld sommarupplevelse där. För denna fina insats i Fredrika Bremers anda får Ingrid Bylund titeln Årets Fredrika! 

 

Vill du läsa mer om tidigare års pristagare? Klicka här