Fredrika Bremer Förbundet har med stöd från Kronprinsessan Margaretas Minnesfond startat projektet Jämställdhetshistoria!

År 2019 är det 100 år sedan kvinnor i Sverige fick rösträtt. Men när blev kvinnor egentligen myndiga? Vilket yrke var det som så sent som 1989 öppnades för kvinnor? Och varför är särbeskattningen en viktig jämställdhetsreform?

Detta och mycket mer lyfter vi i en historisk exposé av politiska reformer som har bidragit till många av de förutsättningar vi kanske idag tar för givna. Det är helt enkelt en snabbkurs i den feministiska utvecklingen under det senaste århundradet.

Om projektet:
Projektet består av en 75 minuter lång interaktiv föreläsning. Föreläsningen riktar sig främst till elever på gymnasiet och är framtagen tillsammans med examinerade gymnasielärare. Föreläsningen har utformats utifrån läroplanen och kopplar innehållet till både historia, demokrati och samhällskunskap. De interaktiva momenten ger eleverna tillfälle att reflektera över vad det innebär att vara en demokratisk medborgare och innehåller diskussionsmoment om nutida jämställdhetsutmaningar.

Vill du engagera dig?
Bli jämställdhetsambassadör för FBF! Tycker du om att föreläsa, vill lära dig mer om jämställdhetshistoria och sprida denna viktiga kunskap till fler? Hör av dig till kansli@fredrikabremer.se och bli en del av vårt jämställdhetsambassadörsteam!

Vill du boka en föreläsning?
Kontakta kansli@fredrikabremer.se