Verksamhetsberättelse 2018

Under 2018 har Fredrika Bremer-förbundet varit med och skrivit fem debattartiklar, startat föreläsningsprojektet Jämställdhetshistoria, startat projektet #allarätt tillsammans med FATTA och Olika Förlag, samt drivit kampanjen Adam Berit tillsammans med Rättviseförmedlingen. Till årets BRA-pristagare utsågs sångerskan och världsartisten Zara Larsson och årets Eva Moberg-pris tilldelades professor Sara Danius. Det tionde Apelrydsseminariet anordnades den 10-11 augusti och hade tema ”Utbildning och Jämställdhet”. Hela verksamhetsberättelsen för 2018 hittar du här.

Verksamhetsberättelse 2017

Under 2017 växlade Fredrika Bremer-förbundet upp sin opinionsbildande verksamhet. Vi tog fram två rapporter om ojämställda löner tillsammans med Sveriges Kvinnolobby och Lönelotsarna och anordnade ett seminarium i Almedalen om ojämställda löner. Under seminariet deltog Islands jämställdhetsminister och representanter från arbetsmarknadens parter. Vi har varit delaktiga i framställandet av fem debattartiklar, samt ordnat seminarium under MR-dagarna och Bokmässan. Apelrydsseminariet hade tema Hälsa och Jämställdhet och Nannylundsverksamheten välkomnade 110 gäster. Hela verksamhetsberättelsen för 2017 läser du här.

Verksamhetsberättelse 2016

För Fredrika Bremer-förbundet var 2016 ett år med fokus på medlemsvärvning och extern synlighet. Vid sidan av arrangemang som Apelrydsseminariet och Bra-priset har förbundet varit delaktigt i framställandet av sex debattartiklar, bland annat deltagit vid Forum Jämställdhet, Bokmässan och MR-dagarna, funnits representerade internationellt vid exempelvis CSW60 och varit mer aktiva och fått fler följare i sociala medier. Förutom att detta genererat fler möjligheter och större närvaro i opinionen har förbundet också ökat medlemsantalet med över 10 procent. Hela verksamhetsberättelsen för 2016 läser du här.

Verksamhetsberättelse 2015

Fredrika Bremer-förbundets verksamhet har under 2015 präglats av idéer om att förändring skapas bäst tillsammans och temat för årets Apelrydsseminarium som arrangerades i Båstad för sjunde året i rad var Kärlek & Jämställdhet. Årsmötet 2015 hölls i Karlstad som bjöd sin soligaste sida och spred kunskap och kultur med mötet med konstnären Karin Broos och besök på museet Sandgrund som visar Lars Lerins konst. Projekt som FBF drivit 2015 är Bra pension, Normkritik i skolan, Den dolda kvoteringen i bolagsstyrelser och Hertha-bloggen. Läs 2015 års verksamhetsberättelse här


Verksamhetsberättelse 2014
Fredrika Bremer-förbundets verksamhet har under 2014 med oförtruten energi riktats mot de fokusområden vi gemensamt ringat in och vi har omsatt tankar i handling. Apelrydsseminariet 2014 undersökte just den aspekten av jämställdhetsarbetet – hur omsätts de goda idéerna i handling och vilka metoder har vi för detta? Läs 2014 års verksamhetsberättelse här